sâmbătă, 9 iunie 2012

Mascarada alegerilor locale

Candidatii la alegerile locale s-au intrecut in promisiuni fanteziste si nesustenabile. Comentez doar principalul candidat la sectorul 5 (de care apartin) care, foarte probabil, va obtine un nou mandat.

Marian Vanghelie are sloganul "Casa mea e sectorul 5, familia mea esti tu". Imediat imi vin in minte cateva intrebari:
1. A primit Vanghelie casa lui (adica sectorul 5) mostenire?
2. Daca sectorul 5 este casa lui Vanghelie, de ce arata atat de jalnic?
3. Ce relatie de rudenie este intre mine si Vanghelie, fin si naș?

Dupa care  ma uit in "prospect" si vad: un nou cartier de locuinte. Ce sa zic, pe hartie arata destul de bine: pomi peste pomi, spatii largi, ronduri. Dar cred ca pana sa se ocupe viitorul primar de noul cartier de locuinte, mai bine s-ar ocupa de cele vechi. Nu cred ca se poate face ceva nou conform ideii de prezentare, atat timp cat zonele vechi arata ca aici:
http://lmar2010.blogspot.ro/2011/12/edilului-si-decoratorului-1.html
http://lmar2010.blogspot.ro/2011/12/edilului-si-decoratorului-2.html
http://lmar2010.blogspot.ro/2011/12/edilului-si-decoratorului-3.html
http://lmar2010.blogspot.ro/2011/12/edilului-si-decoratorului-4.html
http://lmar2010.blogspot.ro/2011/12/edilului-si-decoratorului-5.html
http://lmar2010.blogspot.ro/2011/12/edilului-si-decoratorului-6.html
Daca tot exista (oare?) bani, mai bine sa se remedieze vechile deficiente. Iar daca exista doritori de locuinte noi, de ce sa nu se construiasca locuinte de catre firme private care sa vanda apoi doritorilor? Nu-mi place ideea de centralism la primarie. Nu mai exista initiativa privata in sectorul 5? Sunt prea sufocate de taxe firmele, sunt prea sufocati de taxe cetatenii? Se pare ca primarul este regele sectorului 5, singurul posesor atat al banilor, cat si al aprobarilor.
Alta initiativa a actualului si viitorului primar: un centru comercial pe 20 de hectare!!! Asta inseamna, de exemplu, un centru comercial pe un dreptunghi de 0,5 kilometri x 0,4 kilometri!!! Cred ca primaria sectorului 5 este una dintre cele mai bogate din lume!!! 20 de hectare inseamna 200.000 metri patrati. Daca punem pretul de 500 de euro metrul patrat construit (eu zic ca e sub pretul pietii, dar il iau asa pentru simplificarea calculelor), centrul comercial "Vanghelie" (dupa numele celui care vrea sa se "jertfeasca" pentru "binele" comunitatii) ar costa 200.000 x 500 = 100.000.000 euro!!! Asta ma face sa cred ca Vanghelie este cel mai mare antreprenor constructor din Romania si ca in curand ii va detrona pe regii asfaltului, adaugandu-si, pe langa titlul de regele sectorului 5, pe cel de rege al betonului.
"Centre agroalimentare si piete volante cu preturi de producator" reprezinta alt miraj pentru naivii care se vor prezenta la vot. Chiar azi am fost in zona Academiei Militare si am trecut si prin piata volanta de acolo. Nu stiu exact care sunt preturile de producator pentru ca la majoritatea produselor preturile lipseau cu desavarsile. Vanzatorii cei aroganti isi imaginau, probabil, ca este obligatia cumparatorilor sa se informeze despre preturi de acasa, printr-un simplu telefon dat lui Marian Vanghelie, care, eventual, trimitea prin e-mail lista de preturi solicitantilor. Iar la produsele cu preturi nu prea stiu daca se putea vorbi despre preturi de producator atat timp cat erau mai mari decat preturile acelorasi produse vandute in occident.
Asa ca propunerile fanteziste si incarcate de demagogie ale actualului si viitorului primar sunt praf electoral adresat naivilor. Nu ma duc la vot pentru ca votul meu oricum nu conteaza si nu cred in alegerea raului cel mai mic. Iar raul cel mai mic, odata ales, isi va scoate coltii si va deveni sigur raul cel mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu