luni, 11 iunie 2012

"Cu aceeasi seriozitate"


Decat sa ma duc la vot, am preferat sa ma duc in Herastrau. Vremea a fost foarte calduroasa, dar pe la umbra era bine. Cum am mers foarte mult pe jos, am remarcat si fotografiat atat candidati, cat si realizari anterioare.

M-am terminat de ras cand am vazut sloganul care da si titlul articolului, "Cu aceeasi seriozitate", in timp ce un "glumet" a cautat sa faca imaginea fostului si actualului primar cat mai "credibila". Ma intreb cum reusesc "responsabilii" cu mazgalelile sa-si faca treaba neobservati in locuri atat de publice si intens circulate. In cazul concret, acest panou este pe Bulevardul Aviatorilor, la iesirea de metrou de la Piata Charles de Gaulle.
Mergand mai departe pe Bulevardul Aviatorilor, nu am putut sa nu remarc cu cata seriozitate a fost amplasata cabina telefonica si cu cata seriozitate au fost trasate dungile pentru biciclete pe asfalt. Daca se punea cabina pe partea cealalta a trotuarului, nu mai era nici o problema cu dungile si cu biciclistii. Eh, dar stiu ei specialistii mai bine ce au de facut, nu-i asa?
Noroc ca s-au nimerit si niste biciclisti prin zona, am vrut sa vad cat de util e marcajul de pe trotuar si daca e corect folosit :))
Mai departe, tot pe Bulevardul Aviatorilor, chiar la Statuia Aviatorilor, alta cabina telefonica m-a facut sa ma termin de ras: este amplasata pe carosabil, intre containerele pentru deseuri. Nici ca se putea loc mai nimerit! Ma amuza si intrarea in cabina, cred ca unul foarte gras trebuie sa suga burta, si cealalta, ca sa intre acolo. Dupa care, tot ca sa "ma rad", imi imaginez pe cineva vorbind la telefon, in timp ce altcineva arunca niste galeti de cioburi in container :))
Firele aeriene completeaza armonios ansamblul tembel. Cred ca un laureat al premiului Nobel pentru urbanism s-a ocupat de cabinele telefonice :))
Statia RATB de la Arcul de Triumf este la fel de prezentabila ca de obicei.
Stalpii de la Arcul de Triumf sunt umpluti de fire sinistre si panouri inutile, dar serioase :))
In jurul paunilor din Parcul Herastrau este o poteca sinistra cu dale sinistre, cu gard sinistru si cu praf sinistru, simbol al "seriozitatii" edilitare neconditionate si al "jertfei" edililor pentru propasirea alegatorilor.
Pe Calea Victoriei, chiar langa Piata Victoriei, putem masura graful de poluare si de prafaraie din Bucuresti.
Daca nu este evident in prima imagine, cea de-a doua este edificatoare. Praful, la fel ca si cainii vagabonzi, este monument al naturii in Bucuresti.
Interesant cum aleg unii sa arunce cu bani intr-o campanie in care nu au nici o sansa. Cred ca lui Iri i-a lipsit sloganul, dar sigur nu ar fi obtinut mai multe voturi nici daca scria "Am fost casatorit cu Moni" :))
Singura bucurie de la aceste alegeri mi-a oferit-o infrangerea PNTCD, care a fost ignorat total de catre alegatori, care nu au fost deloc interesati de sloganul odios si sinistru "Impreuna pentru monarhie". Dar si aceasta bucurie este partiala, pentru ca propaganda si lupta pro monarhie continua, desi tentativa de lovitura de stat din februarie (numita eufemistic "protest") a dat gres. Oare un partid care vrea monarhie nu se afla in ilegalitate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu