luni, 5 martie 2012

Mizerii cu dedicatie de la autoritatile locale

 Totul a pornit de la acest panou:

 Ce se poate spune despre el? Este urias, inutil, ridicol si de prost gust. Niste fiare facturate la preturi uraise, pe care nu le vom afla, probabil, niciodata.

De ce este inutil? Pentru ca e ca si cum i-ai spune infractorului sa-si inregistreze armele la politie si sa dea testul psihologic. Cine nu vrea sa arunce gunoiul la cos, nu se va impiedica in acest indemn penibil. Iar cine are boala pe primarie, s-ar putea sa aplice psihologia inversa.

De ce este ridicol? Pentru ca, citindu-l, m-as astepta sa vad un oras impecabil, pangarit ocazional de cei care nu stiu sa arunce gunoiul la cos. Numai ca starea orasului lasa foarte mult de dorit, acest lucru datorandu-se in cea mai mare masura, chiar edililor. E suficient sa ne amintim urbanismul haotic, pe care am putea foarte bine sa-l numim urbanism de spaga, pentru ca oricine a betonat si construit cum a vrut, contra cost.

Dar nu asta conteaza acum. Sambata m-am dus in Herastrau. La intrarea in parc, dinspre Arcul de Triumf, am vazut urmatoarele:
Gardul metalic, alta mizerie de prost gust, impreuna cu stalpisorii, arata conform imaginii. Asfaltul de o orizontalitate indoielnica si apa baltind ne arata calitatea execrabila a lucrarilor executate pe bani publici. Probabil ca asa erau caietul de sarcini si proiectul.

In statia RATB se poate admira eroziunea facila a bordurilor (de unica folosinta?). Intelegem ca s-a folosit la fabricarea lor foarte mult nisip si pietris, dar foarte putin ciment, rezultand astfel borduri de calitate execrabila. Se mai poate "admira" si prafaraia, prezenta din belsug in oras, odata cu topirea zapezii. Se pare ca zapada nu reuseste sa scoata cele mai dificile pete. Se pare ca praful de pe strazi nu este gunoi aruncat pe jos.

Cabina telefonica este instalata cam in drum si cam aiuristic. Arata asa cum se vede.
 
Pe poarta de la Muzeul Satului se lipesc afise, de exemplu cu "Fumatul oprit". Sigur, sigur, nu exista alt loc unde sa se expuna aceste afise. Oricum, este tipic rural si mult mai rustic asa.

Alt panou sinistru ne interzice sa stam pe lac, sa ne dam cu sania, sa patinam si sa pescuim. Probabil ca este un panou de sezon, doar nu ne dam cu sania vara. Cred ca din acest motiv panoul are probleme cu verticala, urmand sa fie dezafectat in curand.

Daca edilii au mania recomandarilor si interdictiilor grosolan afisate, mi-am permis si eu niste panseuri, implementate trucat pe aceleasi panouri. Oricum, se va tine cont de ele cam tot atat cat le pasa unora de recomandarea de a nu arunca gunoiul pe jos.
 
 

Un comentariu:

  1. Parca m-am plimbat prin orasul meu acum.Exact aceleasi probleme.Oare o sa vina vremea sa se schimbe ceva in bine?Ce spui?Te salut.

    RăspundețiȘtergere