vineri, 18 mai 2012

Canditati la Primarie si "realizari" anterioare (2). Biblioteca Nationala

Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, Ion Iliescu anunta stoparea investitiilor "megalomane" sub pretextul ca banii, in loc sa ajunga la populatie pentru un trai decent, erau folositi pentru proiecte "faraonice". Una dintre aceste investitii era biblioteca Nationala. Lasata de izbeliste vreo 20 de ani, a devenit brusc o prioritate (probabil deloc megalomana sau faraonica), desi situatia economica a tarii este mult mai dramatica decat in 1989. S-a refacut proiectul si fatada. S-a finalizat partial, asa cum se va vedea in continuare.

Fatada arata foarte bine.
Era si cazul, daca ne gandim ca lucrarile au costat 100 milioane de euro (sursa: http://www.gandul.info/reportaj/biblioteca-nationala-isi-deschide-luni-portile-pentru-public-gandul-va-invita-intr-o-calatorie-virtuala-in-cel-mai-mare-mall-cultural-din-romania-multimedia-9556190).
Numai ca obiectivul nu este semnalat deloc la exterior.
Pe cladire nu este inscriptionat nimic vizibil la intrari.
Iar caile de acces, surpriza! Am venit pe langa Dambovita, am urcat pe alee si... s-a terminat parcela.

Nu sunt finalizate toate caile de acces!!! La banii astia?! A mai ramas ceva pentru urmatorul mandat?
Pe partea cealalta a bulevardului se afla Tribunalul Bucuresti (fostul magazin "Junior"). Intre cele doua cladiri, doua afise electorale: Sorin Oprescu ne indeamna sa-l votam pur si simplu, iar nelipsitul Prigoana ne scapa din nou de maidanezi in sase luni, daca e ales.
Poate ar fi fost de preferat sa fie dusa pana la capat investitia si sa fim scutiti de ciudateniile din asfalt..
Pe sursa http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Biblioteca-Nationala-inundata-doua-pahare_0_701929848.html mai alfam ca "Plafonul de sticlă al clădirii în care s-a [sic!] investit nu mai puţin de 106 milioane de euro a cedat în mai puţin de o oră de la începerea furtunii, făcând loc unui şuvoi de apă, care a curs aproximativ 30 de minute.". Cat a costat pana la urma Biblioteca Nationala?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu