marți, 22 mai 2012

Pe aleile din Herastrau

Parcul Herastrau este organizat ca un oras, pe zone. Exista zone bune, unde se cheltuie constant bani pentru intretinere si amenajari. Exista si periferia cea saraca, adica de la debarcader spre podul de cale ferata Baneasa, apoi returul pe malul celalalt, unde banii cheltuiti sunt praf in ochii cetatenilor, la propriu si la figurat.

Exista foarte multe persoane (inclusiv eu) care au placerea sa faca turul lacului, pe jos sau cu bicicleta. Conditiile nu sunt dintre cele mai placute, dupa cum se va vedea in imaginile de mai jos.

Cred ca de "sute" de ani se chinuie edilii sa puna un asfalt nou pe aleea din jurul lacului. Momentan, pe o latura s-a ajuns la stadiul de beton prafos.
In schimb, s-au pus niste stalpi noi, ca sa aiba nesanatosii ce sa vandalizeze, dupa cum se vede in poza de mai jos. Podul Baneasa este destinat trenurilor. Pe margini sunt prevazute niste pasarele cam improvizate, dupa parerea mea. Nimeni nu s-a gandit sa adauge un pod destinat exclusiv vizitatorilor parcului, pentru trecerea in siguranta a raului.
Iar dupa trecerea podului, aleea este si mai "minunata".
Banca "renovata", in mijlocul prafului. Nu am inteles de ce multe banci sunt amplasate pe asa zisul "spatiul verde", prafos sau noroios in functie de starea vremii.
Alta mostra de alee "superba".
Si alta mostra cu stalpii de iluminat cei mai noi. Edilii baga banii in orice, numai in asfalt de calitate nu.
Aleea este la fel de jalnica si in zona restaurantelor de "fite".
Da "fitosii" nu par deranjati vreodata de grotescul edilitar. Probabil ca asa au si acasa.

2 comentarii: