sâmbătă, 12 mai 2012

Vointa poporului, votul si rezultatele votului

Se invoca adesea vointa poporului. Alegatorii sunt chemati mereu la vot. Mersul la vot mi se pare o bizarerie in conditiile in care este evident ca promisiunile candidatilor nu au acoperire. Nimeni nu stie care ar fi modalitatea juridica prin care sa nu mai avem primar, consilieri municipali si restul slehtelor de inutili. Asa ca fericitii alesi devin vatafii banilor publici si isi fac linistiti de cap pe perioada mandatului. De utilitatea si calitatea lucrarilor publice nu il intreaba nici o institutie a statului. Cel putin asa rezulta din imaginile de mai jos.

In prima imagine vedem un afis amplasat cu doua scopuri: sa-si faca primaria reclama pe banii nostri si sa aiba tembelii ce mazgali. Mai vedem niste dungi pe cale de disparitie, de parca nu era suficient un anunt cu permisiunea biciclistilor de a folosi trotuarele. Mai vedem stalpisorii de pe dreapta trotuarului amplasati aiuristic, fara legatura cu verticala. Asta a realizat primaria, pe banii nostri.
Pe un pod pe Dambovita, instalatia electrica arata conform pozei. Situatia nu e singulara, dar nu am decat o viata si nu e treaba mea sa inventariez toti stalpii de iluminat cu astfel de probleme. Se pare ca nici treaba edililor nu e. In general nu e treaba nimanui.
Pe "bulevard", de la Opera spre Kogalniceanu, putem admira realizarile succesive ale edililor: multe culori si multe feluri de materiale, santul realizat dupa "reabilitarea" infrastructurii. Probabil pentru o capitala moderna, demna de secolul 22.
Iar in Cismigiu, un fel de crater, probabil din al doilea razboi mondial, a fost astupat cu pietris. Sigur, sigur, nu sunt bani de asfalt.
Asta a fost vointa poporului, asta asteapta alegatorii de la edili, nu-i asa?

2 comentarii:

 1. Nici bugetul tau nu avea acoperire cand ti-ai luat apartamet cu 4 camere la Lira. Atunci lucrai la SRL-ul propriu.
  Dupa ce ai lucrat la capitalistul occidental nu ai mai reusit sa investesti nimic, nici cat investisei pana atunci.
  Un nonsens clar in capul tau cu atitudini dusmanoase.
  Daca urasti atat de mult orasul asta de ce mai stai aici? Nu are cine sa iti cumpere apartament la Roma?
  Daca iubesti orasul de ce nu faci ceva constructiv. Candideaza! ca noi te votam!

  RăspundețiȘtergere