joi, 26 iulie 2012

Nu arbitrez mafia politica

Am primit asa ceva in cutia de scrisori. Foarte "simpatic", un anunt electoral anonim. Adica neutru, nici USL, nici PDL. Perfect, oricum doream sa imi pastrez, ca intotdeauna, neutralitatea. Nu doresc sa legitimez nici una dintre parti. N-au decat sa-si continue lupta pentru putere fara ajutorul meu. De prefereat fara sa mai implice votantii in aceasta lupta, cu exceptia votului la 4-5 ani.

Conceptul de a alege raul cel mai mic nu ma intereseaza. Nu exista asa ceva. Raul cel mai mic ajuns la putere devine intotdeauna raul cel mai mare. Voi vota atunci cand voi avea de ales binele cel mai mare.
Oricum, sloganurile din imagini si poza cu grasul cu cruce de neam prost sunt puerile si se adreseaza exclusiv retardatilor :))

Foarte interesant: "Daca nu votezi, altii voteaza pentru tine!". Adica se foloseste cineva de datele personale de pe cartea mea de identitate?

In legatura cu "Cladeste-ti TU viitorul!", acest indemn nu se aplica la vot, atat timp cat votul inseamna USL, PDL, RGL. Viitorul cetateanului de rand se cladeste prin munca. Cum in Romania, dar si in Europa si in lume, locurile de munca se distrug cu milioanele pentru ca bogatii sa fie si mai bogati, cetateanul de rand nu are viitor. Asa ca terminati cu prostiile, slogănarilor.
Auzi, cica "Ai vrea ca el sa iti decida viitorul?". De ce? Cine e el? Base? Ponta? Antonescu? Daca nu e niciunul dintre acestia, ce mai cauta in discutie, candideaza undeva?

Cat despre "Nu-i lasa pe altii sa voteze in locul tau!", cred ca asta e treaba Ministerului de Interne, a Ministerului Public si a Ministerului Justitiei. Daca voteaza cineva in locul meu, atunci aceste institutii nu exista.

2 comentarii:

 1. Ai perfecta dreptate.Raul cel mic devine cel mai mare rau posibil.Absolut toti sunt o apa si-un pamant.Dar oare o sa avem vreodata posibilitatea sa votam si binele?Eu parca mi-am pierdut speranta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Conform statisticii, la ultimele alegeri prezidentiale circa 40% dintre votanti nu s-au prezentat la vot, deci nu le-a pasat nici de raul cel mai mare, nici de raul cel mai mic. Iar dintre cei prezenti la vot, circa 30%+1 au votat pe unul dintre cei rai, iar circa 30% l-au votat pe celalalt dintre cei rai.

   Asta inseamna ca acesti 40% iar putea invinge pe cei rai daca isi inteleg propria forta, se solidarizeaza in fata unor principii pozitive si echitabile, se organizeaza si isi impun lideri. Putin probabil, dar nu imposibil.

   Ștergere