vineri, 20 iulie 2012

Apologia monarhiei pe postul public de televiziune!!!

Societatea Română de Televiziune este controlata de Parlament si are obligatia sa asigure informarea corecta a opiniei publice. In plus, ar trebui sa respecte principiile ordinii constitutionale din Romania. Asta in teorie, pentru ca in practica tocmai m-am umplut de scarba si dezgust.

Societatea Română de Televiziune (SRTV) este o agentura (ca sa folosim un termen invocat de politicieni in situatii incerte) a monarhiei platita din bani publici.

Ca o paranteza, SRTV are datorii uriase (surse:
http://www.gandul.info/news/cum-a-ajuns-tvr-sa-aiba-pierderi-anuale-de-160-de-milioane-de-lei-bilantul-ultimilor-8-ani-ce-spun-patru-fosti-directori-ai-televiziunii-publice-9788403
http://businessday.ro/04/2011/pierderile-tvr-in-ultimii-5-ani-78-milioane-euro/
http://www.forbes.ro/Tvr-functioneaza-cu-pierderi-si-este-inglodata-in-datorii_0_3919.html

Cauzele deficitului TVR sunt, conform Curtii de Conturi: "Management defectuos si cheltuieli mari cu salariatii", dupa cum ne informeaza sursa:
http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/curtea-de-conturi-management-defectuos-si-cheltuieli-mari-cu-salariatii-cauze-ale-deficitului-tvr~ni8n95

Cum intelege SRTV sa respecte legea, sa informeze "corect" si sa "respecte" principiile ordinii constitutionale din Romania? Foarte simplu si deloc surprinzator pentru mine: facand apologia monarhiei si mintind cu nerusinare.

Teletextul TVR informa cu toata nesimtirea despre difuzarea unui documentar de propaganda pro-monarhie, intitulat "Mihai I Regele Romanilor", dupa cum se vede in imaginile de mai jos. O intrebare imediata ar fi ce inseamna acest titlu? Este Mihai I Regele Romanilor? Pentru ca ultima data cand m-am uitat in Constitutia Romaniei am vazut ca forma de guvernamant a statului este republica! Poate citeste si TVR Articolul 1 alineat (2) din Constitutia Romaniei.

In al doilea rand, pentru o informare corecta, conform istoriei, Mihai I a fost rege in doua etape; prima data intre 1927 si 1930 (pur simbolic, de la 6 la 9 ani), a doua oara intre 1940 si 1947 (la fel de simbolic, pentru ca intre 1940 si 1944 conducatorul Romaniei a fost maresalul Antonescu, iar intre 1944 si 1947 au condus comunistii). Deci Mihai I nu a insemnat mai nimic pentru romani, neavand puterea nici juridic, nici in fapt (nici de jure, nici de facto).

Dar asta nu impiedica TVR sa faca apologia monarhiei in continuare, punand pe subpagina urmatoare de teletext mesajul filmului: "monarhia a fost cea mai prospera si armonioasa perioada din istoria Romaniei"?!?! Care sunt argumentele, băi monarhiștilor? Erau romanii mai bogati pe vremea monarhiei? Cand erau romanii mai armoniosi? Pe vremea afacerii Skoda sau pe vremea marilor amputari teritoriale (cand se pierdeau Basarabia, Bucovina si o mare parte din Ardeal?

PENTRU ACESTE MĂGĂRII FLAGRANTE FACUTE DE TVR CER PARLAMENTULUI DESFIIȚAREA TAXEI TV! Nu simt nevoia sa finantez o astfel de insitutie, care isi incalca atat de grav propria lege de functionare. In paranteza fie spus, nesimtitii care au contribuit la cresterea deficitului TVR au avut tupeul sa ceara si marirea taxei tv, probabil ca sa fie mai multi bani, publici desigur, pentru finantarea propagandei pro-monarhie.
Am scris de mai multe ori pe blogurile mele ca ni se coace o lovitura de stat. Dupa parerea mea, daca Mihai I reuseste sa redevina rege (si cred ca are sanse serioase pentru ca are oameni infiltrati in toate partidele si intr-o gramada de structuri), inseamna ca este un maestru al loviturilor de stat. Dar pana atunci voi remarca alt paradox romanesc: dupa ce despre Ceausescu s-a spus ca este balbait, vedem cum ni se propune acum un lider mega balbait sau ultra balbait sau prea balbait (asa cum altii sunt prea fericiti). Dupa cum am vazut astazi, 20.Iulie.2012, in cadrul acestui material difuzat in reluare, ca sa-l intelegem pe Mihai I avem nevoie de subtitrare, ceea ce nu se putea spune despre Ceasca :))
Revoltator si dezgustator! Sa nu ne miram daca Parlamentul nu va concedia monarhistii din TVR, ca doar si Parlamentul este plin de monarhisti!

In continuare, cateva cuvinte despre "protestatarii" din strada: oamenii USL-ului si eternii milogi de la pomenile electorale. Daca Crin si Victor le-ar cere-o, acesti "protestatari" ar striga si "Vrem in comuna primitiva" sau "Hai sa fim tâmpiți cu toții" :)) Uimitor cum nu se plange nimeni in strada de lipsa locurilor de munca, de micimea salariului minim sau de prabusirea cursului leu-euro!!!

In schimb vedem niste "baieti" surazatori la aflarea vestii ca a fost suspendat Basescu.
O tanti viseaza la alegeri anticipate. Se pare ca 4-5 ani sunt suficienti ca sa fie uitata mafia lui Nastase. Nu-i nimic, in 4-5 ani se va uita si de mafia BVB (de exemplu).
Alta tanti spunea ca "Ponta ne-a reprezentat frumos la Bruxelles"?!
Monarhistul, constumat de vara, a venit acum cu un steag urias fara stema monarhiei si este din nou pe "sticla". Poate fi revazut in iarna (http://lmar2010.blogspot.ro/2012/01/protestul-manipularea-si-diversiunea.html), in pozele 2 si 3 numarand de jos in sus.
Ce fac "muritorii de foame" cand raman fara bani? Isi cumpara... portavoci.
Iar o tanti (daca am vedea-o pe strada ar parea normala) are un afis care nu este armonios (cuvant preluat de pe telextul monarhist al TVR) cu aspectul ei, dar care incita evident la violenta.In final, cateva premise juridice despre  Societatea Română de Televiziune, conform sursei: http://media.tvrinfo.ro/media-tvr/other/201206/legea-41_14173300.pdf

Art. 1
Se înfiinţează Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, ca servicii publice autonome de interes naţional, independente editorial, prin reorganizarea Radioteleviziunii Române.
Art. 2
Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune sunt persoane juridice, au sediul în municipiul Bucureşti şi îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, în condiţiile prezentei legi şi în conformitate cu convenţiile internaţionale la care România este parte.
Art. 3
(1)Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune au obligaţia să asigure, prin întreaga lor activitate, pluralismul, libera exprimare a ideilor şi opiniilor, libera comunicare a informaţiilor, precum şi informarea corectă a opiniei publice.

(2)Conţinutul programelor Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune trebuie să răspundă standardelor profesionale în materie.
Art. 4 

(1)Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, ca servicii publice în realizarea obiectivelor generale de informare, educaţie, divertisment, sunt obligate să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale, să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice, să promoveze, cu competenţă şi exigenţă, valorile limbii române, ale creaţiei autentice culturale, ştiinţifice, naţionale şi universale, ale minorităţilor naţionale, precum şi valorile democratice, civice, morale şi sportive, să militeze pentru unitatea naţională şi independenţa ţării, pentru cultivarea demnităţii umane, a adevărului şi justiţiei.
(2)În îndeplinirea atribuţiilor pe care le au, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune trebuie să respecte principiile ordinii constituţionale din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu