miercuri, 25 iulie 2012

Un referendum fara continut si finalitate pozitiva pentru romani

Pentru a ț-a oara suntem invitati sa alegem intre mafiile politice. Avem ceva de castigat? Am avut vreodata ceva de castigat din asta?
Un "baiat" spune ca Base trebuie demis pentru ca i-a inselat increderea. Eu cred ca e exagerat de credul, daca are asteptari de la politicieni. Mie nu mi-au inselat increderea nici PDL, nici USL, nici RGL, pentru ca toti vor sa se distreze pe bani publici atunci cand au puterea si atat.
O tanara sustine ca Base i-a umilit familia. Din mesajul afisat aflam ca tatal a parasit familia de 8 ani. Si e Base de vina de aceasta situatie?! Mi se pare ca tatal ei i-a umilit familia. Mai spune ca nu isi gaseste un loc de munca. Si ne-a dat Ponta locuri de munca? Nu se desfiinteaza de peste 20 de ani locuri de munca? A mai fost cineva demis pentru asa ceva? Ca si cand numai demisiile rezolva si repara totul...
Un pensionar de 87 de ani vrea demiterea pentru ca Base i-a furat pensia?! Din mesajul afisat aflam ca pensia i-a fost micsorata si subventia pentru medicamente taiata, deci nu-si mai poate asigura existenta. Numai ca din mesaj mai aflam ca isi intretine cu greu fiica, si ea pensionara?! Ma intreb daca Antonescu (si nu Ponta) i-a marit pensia la loc si i-a redat subventia pentru medicamente, pentru ca Base si nu Boc a fost pus in discutie in legatura cu aceste situatii. Dar, probabil ca depinde cine taie: daca o face PDL, atunci e naspa; daca o face USL, atunci e superb. Oare domnii pensionari impreuna cu doamnele vor demite si USL-ul cand vor vedea ca prabusirea cursului echivaleaza cu o taiere de pensie? Cred ca ar fi mult mai util un referendum pentru o demitere globala: fara PDL, USL, partide satelite si monarhisti.
O doamna prezentata in dublu exemplar sustine ca Base i-a luat locul de munca. Aceeasi discutie: locurile de munca se taie de peste 20 de ani. A fost demis cineva pentru asta? Crede ca Ponta si Antonescu vor oferi locuri de munca? Din cate am vazut, Ponta si Antonescu vor sa mareasca numarul de bugetari, situatie in care din nou va creste deficitul bugetar. Despre locuri de munca in sectorul privat nu a pomenit nimeni nimic pana acum.
Doamna ne spune in afis ca in zona in care locuia locurile de munca au fost reduse drastic. Cand s-a intamplat acest lucru nu se spune, dar trebuie sa o credem pe cuvant ca Base si nu Boc i-a taiat locul de munca (chiar daca disponibilizarile au avut loc in anii '90). In schimb aflam ca si-a gasit de lucru in strainatate. Uimitor cum atunci cand nu mai ai de lucru, pleci in strainatate si te angajezi fara probleme. Eu am plecat la lucru in strainatate pentru ca salarizarea in Romania este mizerabila, la fel ca si conditiile de lucru. Dar cautarea nu a fost deloc usoara. In schimb mi s-a parut foarte bine sa muncesc mai putin in occident pentru bani mai multi. Dar, probabil ca doamna respectiva avea un salariu decent si conditii de munca excelente in Romania pe vremea mafiei lui Nastase.
Ca o ironie politica, romanii votau candva "Alianta DA", acum sunt indemnati sa voteze numai "DA" de cei pe care i-au respins din punct de vedere electoral! Perfect pentru Anul Caragiale! :))

2 comentarii:

 1. Se ataca unul pe altul,vorbesc urat,se jignesc,si toate acestea pentru un locusor cald si multa putere.
  M-am saturat pana peste cap de toti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu toate acestea, foarte multi nu par deloc satui de aceste situatii.

   Ștergere